خواص برنج قهوه ای

 
تفاوت برنج قهوه ای و سفید تنها در رنگ محدود نمی شود.یک دانه کامل برنج چندین لایه دارد، زمانی که تنها لایه خارجی آن برداشته می شود، برنج قهوه ای  تولید می شود.در این حالت کمترین میزان کاهش ارزش غذایی اتفاق می افتد.اگر فرآیند بیشتری روی برنج قهوه ای انجام شود و سبوس بیشتری از آن گرفته شود برنج سفید حاصل می شود که در نتیجه این فرایند مواد مغذی زیادی از دست می رود.اسید های چرب ضروری در برنج قهوه ای بیشتر دیده می شود ، برنج قهوه ای منبع خوبی ازمنگنز،سلنیوم،فسفر،منیزیم و نیاسین است.فرایندآسیابی که برنج قهوه ای را به سفید تبدیل می کندسبب تخریب 67%ویتامینB3،80%ویتامینB1،90%B6،50%منگنز،50%فسفر،60%آهن و تمام فیبر رژیمی و اسیدهای چرب ضروری می شود.افرادی که غلات کامل تری می خورند وزن سالم تری دارند، در مطالعه ای مشخص شد که افزایش وزن با در یافت غذاهای با فیبر بالا رابطه معکوسی دارد، در حالی که با مصرفت غلات تصفیه شده رابطه مستقیمی دارد،افرادی که غذاهای با فیبر بالا مصرف می کنند49%احتمال اضافه وزن کمتری دارند.
برنج قهوه ای غنی از فیبر و سلنیوم است
برای افرادی که مبتلا به سرطان کولون هستند یا نگرانی ابتلا به آن وجود دارد، استفاده ازبرنج قهوه ای می تواند بسیار مفید باشد.همچنین سلنیوم بالای آن نیز می تواند به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
کلسترول کمتر با برنج قهوه ای
دیده شده که روغن سبوس برنج کلسترول بد (LDL)را 7% کم می کند.
اثرات مفید و معنی دار قلبی عروقی  برای زنان پس از یائسگی:
مصرف یک واحد از غلات کامل مانند برنج قهوه ای 6 بار در هفته ایده خوبی برای زنانی است که دارای کلسترول  و فشار خون بالا یا دیگر علائم بیماریهای قلبی عروقی هستند.
مصرف حداقل 6 واحد از غلات کامل در هر هفته
1-کاهش پیشرفت آترو اسکلروز
2-کاهش پیشرفت تنگی عروق
3-جوانه و سبوس غلات اگرچه 15-17% وزن غلات را شامل می شود، 83%ترکیبات فنلی در آنها وجود دارد.
لیگنان از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند:
لیگنان از جمله فیترو نوترینتهای غنی در غلات کامل (از جمله برنج قهوه ای)می باشد.لیگنان توسط فلور میکروبی  روده به ترکیباتی مانند استرولاکتون تبدیل می شود که از سرطان سینه و دیگر سرطانهای مرتبط با هورمون جلوگیری می کند.
 
کاهش خطر سندرم متابولیک
دیده شده که مصرف مکرر غلات کامل مثل برنج قهوه ای می تواند مقاوت به انسولین (ایجاد کننده بیماریهای مختلف مانند دیابت)و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش می دهد.چاقی احشایی،کاهش HDL،TG بالا،فشار خون بالا از جمله ویژگیهای سندروم متابولیک است که می تواند با مصرف برنج قهوه ای بهبود یابد.شیوع سندروم متابولیک در میان کسانی که بالاترین میزان دریافت فیبر از غلات کامل را داشتند 38%کمتر بود.
کاهش ابتلا به دیابت نوع 2
برنج قهوه ای و دیگر غلات کامل منبع غنی از منیزیم است که به عنوان کوفاکتور بیش از 300 آنزیم، از جمله آنزیمهایی که در استفاده از گلوکز و ترشح انسولین دخیل هستند است.سازمان غذا و داروی آمریکا پیشنهاد می کند غذاهایی را که حداقل51%وزنی غلات کامل دارند(همچنین چربی و کلسترول کم)نقش مهمی در ارتباط با کاهش ریسک بیماریهای قلبی و سرطان های خاص بازی می کنند،اکنون تحقیقات می گویند مصرف مداوم غلات کامل ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را 31% کاهش می دهد.منیزیم و دیگر مواد مغذی در برنج قهوه ای که منبع خوبی از آنهاست نقش مفیدی در کاهش شدت آسم،کاهش فشار خون،کاهش سردردهای میگرنی و کاهش خطر حملات قلبی و سکته بازی می کند.کمبود منیزیم موجب پر فشاری خون و اسپاسم عضلانی می شود.برنج قهوه ای می تواند سطح نیتریک اکساید را در عروق خون بالا برده و موجب اتساع عروق و کاهش فشار خون و همچنین اثرات آنتی اکسیدانی و جلوگیری از آسیب عروق خون ناشی از رسوب کلسترول شود.
غلات کامل و سرطان سینه
در مطالعه ای مشخص شد زنانی که قبل از سن یائسگی بیش از 30 گرم فیبر مصرف می کردند52%ریسک سرطان در آنهانسبت به کسانی که کمتر از 20 گرم فیبر مصرف می کردند کمتر بود.
پیشگیری از سنگهای صفراوی
مصرف غذاهای با فیبر نا محلول بالا مانند برنج قهوه ای می تواند به پیشگیری از سنگهای صفراوی کمک کند،در افرادی که از غذاهای پر فیبر بیشتری استفاده می کردند، 13%خطر ابتلا به سنگهای صفراوی کمتر بود.فیبرهای نا محلول نه تنها باعث افزایش سرعت  ترانزیت روده ای می شود بلکه ترشح اسید های صفراوی را هم کاهش می دهدکه این امر به کاهش تشکیل سنگهای صفراوی کمک می کند.برنج قهوه ای به عنوان یک غذای آلرژیک محسوب نمی شود و در آن اگزالات و پورین مشاهده نشده است، بنابراین برای افرادی که مشکوک به آلرژی و یا آلرژیک هستند بلا مانع است.
 
انرژی
پروتئین
چربی
کلسیم
فسفر
آهن
سدیم
پتاسیم
B1
B2
برنج قهوه ای
360 کالری
7.5 %
1.9 %
32 %
231 %
1.6 %
9 %
214 %
23 %
5 %
برنج سفید
363 کالری
6.5 %
0.4 %
24 %
94 %
0.8%
5 %
92 %
7 %
3 %
 
                                                                                              
 
زمان انتشار: چهارشنبه 17 ارديبهشت 1393 (10 سال قبل)
تعداد بازدید: ۵۵۴۷